Ennek a szappannak az elkészítése némi elő munkát igényelt. Első nekifutásra öt szép formájú avokádót vettem a boltban. Egy megfelelő méretű műanyag dobozt félig megtöltöttem két komponensű szilikon gumival, ebbe süllyesztettem bele félig az avokádókat (még egy epernek is jutott hely):
Aztán később csináltam még egyet, hogy jó sok szappant tudjak egyszerre készíteni.
A következő lépés a magok (kis félgömb alakú szappanok) elkészítése volt, ehhez finomra daráltam a megmaradt avokádó magokat. Az antioxidáns hatású, erős narancssárga színű por barnásra színezte a masszát:
A szappanokba víz helyett fele részt avokádó püré, fele részt kókusztej került. a felhasznált olajok: olíva, kókusz, ricinus, shea. Egy kevés zöld agyag és folyékony zöld szappanfesték színezi a héját:
Több féle gyümölcsös illatot kevertem bele: mangó, maracuja, grapefruit, ginko-limette. A massza nem fért bele a formákba, ami kimaradt, abból stilizált avokádók lettek.
És itt egy régebbi fotó, amit a privát fotósom (a férjem) Gaidosch Tamás készített az első sorozatról:
A mostaniakból azért "spóroltam" ki a zöld színt, mert volt, aki panaszkodott, hogy fog.