Ahol a szépség a természetessel találkozik

Costa Cosmetics-Szappanok és kozmetikumok

Costa Cosmetics-Szappanok és kozmetikumok

Kedvenc szappanom

2015. június 14. - Costa Cosmetics

Rózsás szappanomnak igazán könnyed, friss illatot sikerült komponálni, így a Friss Rózsa fantázia nevet kapta.

rozsa2.jpg

Vannak szappanok, amik csak úgy elkészülnek, és vannak olyanok, amelyeknek történetük van. Ez utóbbiak közé tartozik ez a szappan is.az első adag története, hogy gyönyörű rózsacsokrot kaptam férjemtől, mégpedig a húsz éves házassági évfordulónkra. A csokor frissen csodás volt és valahogy úgy száradt meg, hogy a rózsák teljesen megőrizték a szépséges színüket. Vajon mi jut eszébe ekkor egy szappankészítőnek? Szóval hetekig gondolkodtam egy rózsaszappan elkészítésén, és végre tegnap belevágtam. Az olajok amiket használtam: olíva, kókusz, szója, rizskorpa és shea. Rózsaszín agyagon és szénporon kívül egy kevés kozmetikai pigmenttel színeztem. Az állagát javító adalékok: cukor, laktát só és tussah selyem. Az illata garten rose és floral. Sajnos a rózsák kicsit vesztettek színükből a készítés folyamán (a lúgos közeg köztudottan nem kedvez egyes természetes színkomponenseknek), de így is egy igen mutatós szappanka lett belőle (a szappan "lábánál" látható, milyen szép volt eredetileg)

unnamed.jpg

Helyes csomagolást is kapott, zsugorfólia védi és organza tasak teszi még hangulatosabbá:

fersh_rose_csomagolt.jpg

 

My Favorite Soap

The story of this soap is that this winter we had our 20th anniversary and for this occasion I got a big bouquet of roses from my husband. When those roses dried they also looked beautiful so I decided to use them to decorate a soap. 

 

 This soap is made with Tussah silk, olive oil, coconut oil, soy bean oil, rice bran oil and shea butter. The colorants are pink clay and charcoal and I used a blend of flowery fragrance oils.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://costacosmetics.blog.hu/api/trackback/id/tr57544588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása